ПРИМІРНЕ ЧОТИРИТИЖНЕВЕ МЕНЮ
Комунального закладу дошкільної освіти
загального розвитку (ясла-садок) №33 «Світлячок»
Бердянської міської ради Запорізької області
на червень – серпень 2021 року
І тиждень
Понеділок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша вівсяна |
80 |
100 |
Яйце
відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Хліб
з маслом |
20\5 |
20\5 |
Чай
(з лимоном) |
200 (8) |
300 (10) |
10:00
– Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
|
|
|
Обід |
|
|
Суп вермішельний |
200 |
250 |
Каша
пшоняна |
80 |
100 |
Котлета
м’ясна (оладок з печінки) |
45 |
60 |
Овочі
свіжі (ікра бурякова) |
30 (40) |
40 (60) |
Хліб |
40 |
40 |
Компот
із сухих фруктів |
150 |
180 |
|
|
|
Вечеря |
|
|
Плов
рисовий з фруктами |
110 |
130 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
|
|
|
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша манна молочна |
150 |
200 |
Хліб
з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Компот
із свіжих фруктів |
150 |
180 |
10:00
– яблуко запечене (свіжі фрукти) |
1 шт. |
1 шт. |
|
|
|
Обід |
|
|
Борщ
український |
200 |
250 |
Каша
гречана (нут) |
80 |
100 |
Тюфтелька
м’ясна |
45 |
60 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль
із свіжих фруктів |
150 |
180 |
|
|
|
Вечеря |
|
|
Печеня
по-домашньому з м’ясом |
120 |
140 |
Зелений
горошок у сметанному соусі (ікра бурякова) |
50 (40) |
55 (60) |
Пиріжок
з родзинками |
60 |
70 |
Молоко
кип’ячене |
150 |
200 |
|
|
|
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка
рисово-сирна зі сметанним соусом (плов рисовий з фруктами) |
100/15 |
125/20 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
10:00
– Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
|
|
|
Обід |
|
|
Суп
гороховий |
200 |
250 |
Пюре
картопляне |
80 |
100 |
Котлета
рибна |
40 |
60 |
Ікра
овочева |
40 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Сік |
120 |
180 |
|
|
|
Вечеря |
|
|
Каша
пшенична (або чечевиця) |
80 |
100 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Тюфтелька
м’ясна |
45 |
60 |
Хліб |
20 |
20 |
Кисіль із сухих фруктів |
150 |
180 |
|
|
|
Четвер
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Суп вермішельний молочний |
150 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
10:00
– Свіжі фрукти (яблуко запечене) |
1 шт. |
1 шт. |
|
|
|
Обід |
|
|
Бурячник
зі сметаною |
200 |
250 |
Каша
геркулесова (перлова) |
80 |
100 |
Биток
м’ясний |
40 |
60 |
Ікра
овочева (оладки кабачкові) |
40 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот
із свіжих фруктів |
150 |
180 |
|
|
|
Вечеря |
|
|
Каша
гречана |
80 |
100 |
Суфле
з м’яса |
45 |
60 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Молоко
кип’ячене |
150 |
180 |
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Пудинг
з кисломолочним сиром зі сметанним соусом |
100/15 |
125/20 |
Яйце
відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Чай
(з лимоном) |
200 (8) |
300 (10) |
10:00
– Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
|
|
|
Обід |
|
|
Суп
овочевий з зеленим горошком (суп квасолевий) |
200 |
250 |
Каша
пшенична |
80 |
100 |
Гуляш
з м’яса |
45 |
60 |
Ікра овочева
(оладки з кабачків) |
40 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Сік |
120 |
180 |
|
|
|
Вечеря |
|
|
Макарони
відварні |
80 |
100 |
Котлета
рибна |
40 |
60 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
|
|
|
Понеділок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Макарони відварні (плов фруктовий) |
80(110) |
100(130) |
Яйце
варене |
1 шт. |
1 шт. |
Чай з
лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10:00
– Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Борщ
український зі сметаною |
200 |
250 |
Каша
пшенична |
80 |
100 |
Квасоля
тушкована (овочі свіжі) |
40 |
60 |
Тефтеля
рибна (оладок з печінки) |
40 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих фруктів (сухофруктів) |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Картопля
відварна |
90 |
100 |
Суфле
м’ясне |
40 |
50 |
Ікра овочева |
70 |
100 |
Хліб |
20 |
20 |
Молоко
кип’ячене |
150 |
200 |
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша гречана |
80 |
100 |
Капуста
тушкована |
50 |
70 |
Хліб |
20 |
20 |
Молоко
кип’ячене |
150 |
200 |
10:00
– Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп
гороховий |
200 |
250 |
Макарони
відварні |
80 |
100 |
Бефстроганов |
60 |
80 |
Ікра овочева |
80 |
100 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль із свіжих фруктів (сухофруктів) |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Каша
геркулесова |
80 |
100 |
Котлета
рибна |
40 |
60 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Сік |
150 |
180 |
Пиріжок
з родзинками |
40 |
50 |
Середа
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Суфле
з кисломолочного сиру зі сметанним соусом |
100\20 |
125/25 |
Молоко кип’ячене |
150 |
180 |
10:00
– Яблуко печене (фрукти свіжі) |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп з
фрикадельками |
200/30 |
250/35 |
Яйце
відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Ікра овочева |
80 |
100 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих фруктів (сухофруктів) |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Пюре
горохове |
80 |
100 |
Гуляш
м’ясний |
40 |
60 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
Четвер
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Суп молочний вермішельний |
180 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Кисіль
із свіжих фруктів |
150 |
180 |
10:00
Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп
квасолевий |
200 |
250 |
Каша
геркулесова |
80 |
100 |
Биток
у томатному соусі |
40 |
60 |
Ікра овочева |
60 |
80 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Бігос
з м’ясом (перець фарширований м’ясом) |
160 |
180 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Сік |
150 |
180 |
П’ятниця
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка
з кисломолочного сиру з сметанним
соусом |
100/20 |
125/25 |
Чай з
лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10:00
Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп
овочевий з сметаною |
200 |
250 |
Плов
з м’ясом |
120 |
140 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль із свіжих фруктів (сухофруктів) |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Каша
пшоняна |
80 |
100 |
Рулет
м’ясний з яйцем (м’ясо відварне, тушковане з овочами) |
60 (40) |
80(80) |
Хліб |
20 |
20 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
ІІІ тиждень
Понеділок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша гречана |
80 |
100 |
Яйце відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Ікра овочева (овочі свіжі) |
40 |
50 |
Хліб |
20 |
20 |
Чай з лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10.00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп вермишелевий |
200 |
250 |
Слойоні голубці з м’ясом |
130 |
140 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих (сухих) фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Вареники ліниві зі сметанним соусом |
130 |
150 |
Молоко кип’ячене |
150 |
180 |
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша манна
молочна |
180 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
10.00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп овочевий зі сметаною |
200 |
250 |
Каша пшенична (нут) |
80 |
100 |
Котлета рибна (оладки з печінки) |
40 |
60 |
Ікра овочева |
40 |
50 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль із свіжих
фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Рагу овочеве з м’ясом |
130 |
140 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Сік |
150 |
180 |
Середа
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка макаронна з кисломолочного сиру зі сметанним
соусом |
130\15 |
140\20 |
Чай з лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10.00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп з фрикадельками |
200\30 |
250\35 |
Каша пшоняна |
110 |
120 |
Котлета рибна |
40 |
60 |
Капуста тушкована (овочі свіжі) |
40 |
50 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Каша геркулесова (чечевиця) |
80 |
100 |
Бефстроганов з м’яса |
60 |
70 |
Хліб |
20 |
20 |
Какао з молоком |
150 |
180 |
Четвер
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша молочна
гречана |
180 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Компот із свіжих фруктів |
150 |
180 |
10.00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп польовий |
200 |
250 |
Печеня по-домашньому з м’ясом |
140 |
160 |
Ікра овочева |
60 |
70 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль із свіжих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Пюре горохове |
80 |
100 |
Биток з м’яса |
45 |
60 |
Овочі свіжі |
50 |
60 |
Хліб |
20 |
20 |
Сік |
150 |
180 |
П’ятниця
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Макарони відварні |
80 |
100 |
Яйце відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Какао з молоком |
150 |
180 |
10.00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Бурячник зі сметаною |
200 |
250 |
Плов рисовий з м’ясом |
120 |
130 |
Ікра овочева |
50 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Кисіль із свіжих яблук |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Бігос з м’ясом |
160 |
180 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
20 |
20 |
Компот із свіжих (сухих) фруктів |
150 |
180 |
ІV тиждень
Понеділок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша гречана |
80 |
100 |
Ікра овочева |
40 |
60 |
Яйце відварне |
1 шт. |
1 шт. |
Хліб |
20 |
20 |
Чай з лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10:00 Свіжі
фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Борщ український
|
200 |
250 |
Каша пшенична |
80 |
100 |
Тюфтелька м’ясна
|
45 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Компот із свіжих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Сирники рожеві із кисломолочного сиру зі сметанним соусом |
110/15 |
130/20 |
Какао на молоці |
150 |
180 |
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша геркулесова
молочна |
180 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Молоко кип’ячене |
150 |
200 |
10:00 Свіжі
фрукти |
1шт. |
1шт. |
Обід |
|
|
Суп рисовий |
200 |
250 |
Картопляне пюре |
80 |
100 |
Смажена риба(тюфтелька рибна) |
40 |
60 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із сухих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Макарони відварні |
80 |
100 |
М’ясо тушковане з овочами (оладки з печінки) |
45 |
60 |
Ікра овочева |
50 |
60 |
Сік |
150 |
180 |
Середа
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша молочна гречана |
180 |
200 |
Хліб з маслом та сиром |
20\5\10 |
20\5\15 |
Чай з лимоном |
200 (8) |
300 (10) |
10:00 Свіжі
фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп
гороховий |
200 |
250 |
Каша пшоняна |
80 |
100 |
Гуляш |
45 |
60 |
Ікра овочева |
50 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із свіжих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Рис розсипчастий
|
80 |
100 |
Тюфтелька м’ясна |
45 |
60 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Компот із сухих фруктів |
150 |
180 |
Четвер
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка з
кисломолочного сиру зі сметанним
соусом |
100/15 |
120/20 |
Молоко кип’ячене |
150 |
180 |
10:00 Свіжі фрукти |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Борщ
буряковий зі сметаною |
200 |
250 |
Каша
перлова(каша гречана) |
80 |
100 |
Гуляш м’ясний |
45 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Овочі свіжі |
30 |
40 |
Сік |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Пшенична
каша |
80 |
100 |
Котлета рибна |
40 |
60 |
Ікра овочева |
50 |
60 |
Хліб |
20 |
20 |
Кисіль фруктовий |
150 |
180 |
П’ятниця
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша вівсяна
в’язка |
80 |
100 |
Яйце відварне |
1шт. |
1шт. |
Какао на молоці |
150 |
180 |
10:00 Фрукти
свіжі |
1 шт. |
1 шт. |
Обід |
|
|
Суп квасолевий |
200 |
250 |
Каша пшоняна |
80 |
100 |
Биток м’ясний |
45 |
60 |
Ікра овочева |
50 |
60 |
Хліб |
40 |
40 |
Компот із сухих фруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Овочеве рагу з
м’ясом |
130 |
150 |
Хліб |
20 |
20 |
Овочі
свіжі |
30 |
40 |
Кисіль із свіжих
фруктів |
150 |
180 |
ЗМІНИ У ХАРЧУВАННІ !!!
Про затвердження норм та
Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах
оздоровлення та відпочинку
Затверджено Постановою Кабінету Міністрів
України від 24 березня 2021 р № 305
Зазначений Порядок розроблено з метою врегулювання організації харчування здобувачів освіти / дітей у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення з урахуванням принципів здорового харчування та приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування у відповідність до норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії; враховуючи рекомендації ВООЗ щодо споживання жирів, цукру, солі.
Зміни стосуються наступного: зменшено норму цукру на добу з 45 г до 25 г,
а для дітей віком від 1 – 4 років додавання цукру у страви не дозволяється. Вдвічі зменшилась норма споживання хлібу (було 120
г на добу – стало 60 г). Картоплю дозволено вживати в їжу лише 2 рази на
тиждень.
У
Порядку рекомендовано вживання яловичини двічі на тиждень, а м'ясо птиці – 6
разів на тиждень.
Норми молочних продуктів залишаються на
попередньому рівні, але зменшується споживання масла вершкового (від 21 г
на добу до 4,5 г).
Урізноманітнюється
меню за рахунок включення страв із злакових,
бобових та макаронних виробів з твердих сортів пшениці.
Збільшено
споживання фруктів та ягід. Так,
норма була 45 г на добу стала – 120 г.
Сік
фруктовий або овочевий дозволено вживати
в їжу під час сніданку або вечері
обов’язково без додавання цукру та підсолоджувачів.
За ініціативи відділу освіти створено робочу групу з
представників досвідчених сестер медичних з дієтичного харчування закладів
дошкільної освіти, які розробляють нове перспективне меню з урахуванням нових
вимог щодо організації харчування дітей.
Остаточно зміни набувають чинності з 01.09.2021.
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
Комунального закладу дошкільної освіти
загального розвитку (ясла-садок) №33 «Світлячок»
Бердянської
міської ради Запорізької області
на жовтень 2020 – травень 2021 рр.
І тиждень
Понеділок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша пшенична |
100 |
120 |
Огірок
солоний (капуста тушкована) |
20
(30) |
30
(40) |
Яйце
варене |
1 шт. |
1 шт. |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1 шт. |
Обід |
|
|
Суп з
тунцем |
200 |
250 |
Макарони
відварні |
100 |
120 |
Оладки
з печінки (тюфтелька м’ясна) |
80(50) |
80(60) |
Ікра бурякова
|
50 |
60 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Оладки
з повидлом |
120(20) |
130(30) |
Какао
на молоці |
150 |
180 |
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка
рисово-сирна зі сметанним соусом |
120/20 |
140/25 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай з
молоком |
150 |
180 |
10:00
– яблуко, запечене з цукром (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко, запечене з цукром ) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Борщ
український зі сметаною (капусняк) |
200 |
250 |
Зрази
картопляні з м’ясом |
140 |
160 |
Капуста
тушкована (огірок солоний) |
40 |
50 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Кисіль
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Каша
гречана |
100 |
120 |
Биток
м’ясний (котлета рибна) |
40(40) |
50(50) |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Кавовий
напій |
150 |
180 |
Середа
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша
молочна геркулесова |
180 |
200 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Суп
картопляний |
200 |
- |
Суп
гороховий з грінками |
- |
250/25 |
Плов
рисовий з м’ясом (курячим, яловичим) |
140 |
160 |
Огірок
солоний (ікра бурякова) |
20
(40) |
30
(50) |
Хліб
пшеничний |
30 |
20 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Пюре
картопляне |
100 |
120 |
Тюфтелька
м’ясна (куряча, яловича) або рибна |
40(40) |
50(50) |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
Четвер
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Пудинг
з кисломолочного сиру зі сметанним соусом (соусом з повидла) |
120/20 |
140/25 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко, запечене з цукром (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко, запечене з цукром) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Суп вермішельний
з фрикадельками |
200/30 |
250/30 |
Слойоні
голубці |
130 |
150 |
Огірок
солоний |
20 |
30 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Кисіль
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Рагу
овочеве з зеленим горошком з м’ясом |
160 |
180 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Рогалик з повидлом |
50 |
60 |
Кавовий
напій з молоком |
150 |
180 |
П’ятниця
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша
гречана |
100 |
120 |
Яйце
варене (соус томатний з цибулею) |
1
шт.(20) |
1
шт.(25) |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Розсольник
(суп овочевий з зеленим горошком) |
200 |
250 |
Каша
пшенична |
100 |
- |
Каша
пшоняна |
- |
120 |
Котлета
м’ясна (рибна) |
40(40) |
50(50) |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Вареники
ліниві зі сметанним соусом |
110/20 |
130/25 |
Какао
на молоці (молоко кип’ячене) |
150(150) |
180(180) |
Понеділок
Назва
страви |
Вихід
страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Макарони відварні з маслом |
100/5 |
120/5 |
Яйце відварне (соус томатний з цибулею) |
1шт. (20) |
1 шт. (25) |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Масло вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00 – яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт. (100) |
- |
10:00 – сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1 шт. |
Обід |
|
|
Борщ український зі сметаною |
200 |
250 |
Вареники з м’ясом
(курячим, яловичим) |
100 |
120 |
Огірок солоний |
20 |
30 |
Хліб пшеничний |
30 |
50 |
Компот із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Каша гречана |
100 |
120 |
Гуляш м’ясний |
40 |
50 |
Ікра бурякова |
40 |
50 |
Хліб пшеничний |
20 |
30 |
Какао на молоці |
150 |
180 |
Вівторок
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша гречана
молочна |
180 |
200 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Бурячник
зі сметаною |
200 |
250 |
Печеня
з м’ясом |
130 |
150 |
Пампушки
з часником |
30 |
50 |
Огірок
солоний (капуста квашена) |
20(40) |
30(50) |
Кисіль
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Запіканка
рисова з тунцем |
140 |
160 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Ватрушка
з сиром |
50 |
60 |
Кавовий
напій |
150 |
180 |
Середа
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша
пшенична молочна |
180 |
- |
Каша
пшоняна молочна |
- |
200 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Суп-харчо
(суп квасолевий) |
200 |
250 |
Макарони відварні |
100 |
120 |
Тюфтелька
м’ясна |
40 |
50 |
Ікра бурякова |
50 |
60 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Рагу
овочеве з зеленим горошком та м’ясом |
140 |
160 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Сирник
рожевий зі сметанним соусом |
40/15 |
50/20 |
Какао
на молоці |
150 |
180 |
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Каша манна
молочна |
180 |
200 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Чай |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Суп рибний |
200 |
250 |
Запіканка
картопляна з м’ясом |
140 |
160 |
Буряк
тушкований |
50 |
60 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Компот
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
Плов
рисовий з м’ясом |
140 |
160 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Рогалик
з повидлом (булочка домашня) |
60(50) |
70(60) |
Молоко
кип’ячене |
150 |
180 |
П’ятниця
Назва страви |
Вихід страви |
|
Ясла |
Садок |
|
Сніданок |
|
|
Запіканка
сирна зі сметанним соусом |
120/20 |
140/25 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Масло
вершкове |
5 |
10 |
Какао
з молоком |
150 |
180 |
10:00
– яблуко (молоко кип’ячене) |
1 шт.
(100) |
- |
10:00
– сік фруктовий (яблуко) |
- |
70/1
шт. |
Обід |
|
|
Суп
овочевий зі сметаною (суп селянський) |
200 |
250 |
Макарони
відварні |
100 |
120 |
Котлета
м’ясна (котлета рибна) |
40(40) |
50(50) |
Огірок
солоний |
20 |
30 |
Хліб
пшеничний |
30 |
50 |
Кисіль
із сухофруктів |
150 |
180 |
Вечеря |
|
|
100 |
- |
|
Пюре
горохове |
- |
120 |
Гуляш
м’ясний |
40 |
50 |
Хліб
пшеничний |
20 |
30 |
Чай |
150 |
180 |
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша геркулесова
(плов фруктовий з яблуками)
|
100(110)
|
120(130)
|
Овочі
свіжі
|
15
|
20
|
Яйце
варене
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Суп
картопляний з рибними консервами
|
200
|
250
|
Каша
гречана
|
100
|
120
|
Оладки
з печінки (тюфтелька м’ясна)
|
80(50)
|
80(60)
|
Ікра
зі свіжих овочів(капуста тушкована)
|
70(50)
|
80(60)
|
Хліб
пшеничний
|
30(20)
|
50(30)
|
Компот
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Вареники
ліниві зі сметанним соусом
|
110
|
130
|
Печиво
|
1 шт.
|
1шт.
|
Какао
з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша молочна рисова
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий,яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Борщ
український зі сметаною
|
200
|
250
|
Запіканка
вермішельна з м’ясом
|
120
|
140
|
Ікра
зі свіжих овочів
|
60
|
80
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль
із свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Пюре
картопляне
|
110
|
130
|
Биток
м’ясний
|
40
|
50
|
Овочі
свіжі
|
20
|
30
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
(сирник зі сметанним соусом)
|
1 шт.(40)
|
1 шт.(50)
|
Кавовий
напій
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша молочна манна
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50(1
шт.)
|
70(1
шт.)
|
Обід
|
||
Борщ
буряковий зі сметаною
|
200
|
250
|
Каша
пшенична
|
100
|
-
|
Каша
пшоняна
|
-
|
120
|
Бефстроганов
(гуляш)
|
50
|
60
|
Капуста
тушкована(ікра зі свіжих овочів)
|
40(60)
|
50(80)
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Печеня
по-домашньому зі м’ясом
|
140
|
160
|
Овочі
свіжі
|
15
|
20
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
(сирник зі сметанним соусом )
|
1
шт.(50)
|
1
шт.(60)
|
Кавовий
напій з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Пудинг
з кисломолочного сиру з соусом з повидла (сметанним соусом)
|
120/20
|
140/25
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Суп
картопляний
|
200
|
-
|
Суп
гороховий з грінками
|
-
|
250/25
|
Рис
відварний
|
100
|
120
|
Котлета
рибна
|
50
|
60
|
Ікра
зі свіжих овочів (ікра бурячна)
|
60
|
80
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
20
|
Кисіль
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Рагу
овочеве з зеленим горошком та з м’ясом
|
160
|
180
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Рогалик
з повидлом
|
50 (1шт.)
|
60 (1
шт.)
|
Какао
з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Суп
молочний вермішельний
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50 (1
шт.)
|
70 (1
шт.)
|
Обід
|
||
Суп
овочевий з зеленим горошком та сметаною (або суп-харчо)
|
200
|
250
|
Каша пшенична
( або пюре картопляне)
|
100(110)
|
120(130)
|
Котлета
м’ясна
|
40
|
50
|
Ікра
зі свіжих овочів
|
50
|
70
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
20
|
Компот
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Каша
гречана
|
100
|
-
|
Пюре
горохове (макарони відварні)
|
-
|
120
|
Гуляш
з м’яса
|
40
|
50
|
Овочі
свіжі (ікра бурячна)
|
15
|
20
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Булочка
домашня
|
50
|
60
|
Кавовий
напій з молоком (чай з молоком)
|
150
|
180
|
Назва
страви
|
Вихід
страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Макарони відварні з маслом
|
100/7(100)
|
120/7(120)
|
Яйце відварне (овочі свіжі)
|
1шт. (15)
|
1 шт. (20)
|
Хліб пшеничний
|
20
|
30
|
Масло вершкове
|
5
|
10
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 – Сік фруктовий, яблуко
|
50/1 шт.
|
70/1 шт.
|
Обід
|
||
Борщ український зі сметаною
|
200
|
250
|
Каша пшенична
|
100
|
120
|
Биток м’ясний
|
50
|
60
|
Ікра зі свіжих овочів
|
50
|
60
|
Хліб пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Каша гречана
|
100
|
120
|
Гуляш м’ясний
|
40
|
50
|
Овочі свіжі
|
15
|
20
|
Хліб пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Какао з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша гречана
молочна
|
180
|
-
|
Каша
пшоняна молочна
|
-
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Суп картопляний
з фрикадельками (суп вермішельний)
|
200
|
250
|
Слойоні
голубці з м’ясом
|
130
|
150
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Запіканка
картопляна з риба з овочами
|
140
|
160
|
Овочі
свіжі
|
15
|
20
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Ватрушка
з сиром (яблуком),(печиво)
|
50 (1
шт.)
|
60 (1
шт.)
|
Кавовий
напій з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Пудинг
сирний зі сметаною (запіканка сирна зі сметанним соусом)
|
120
|
140
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Борщ
буряковий зі сметаною
|
200
|
250
|
Макарони відварні
|
100
|
120
|
Тюфтелька
м’ясна
|
40
|
50
|
Ікра
зі свіжих овочів
|
50
|
70
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот
із свіжих фруктів (сухофруктів)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Печеня по-домашньому з м’ясом
|
100
|
130
|
Бефстроганов
з м’яса
|
40
|
50
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Оладки
з кабачків (овочі свіжі)
|
40
|
50
|
Какао
на молоці
|
150
|
180
|
Печиво
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша
молочна манна
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Сир
твердий
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70/1
шт.
|
Обід
|
||
Суп –
харчо (юшка з рибними консервами)
|
200
|
250
|
Каша
пшенична (пюре картопляне)
|
100
|
120
|
Котлета
м’ясна
|
40
|
50
|
Ікра
зі свіжих овочів (капуста тушкована)
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот
із свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Каша
гречана
|
100
|
120
|
Гуляш
м’ясний
|
40
|
50
|
Овочі
свіжі
|
15
|
20
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Молоко
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша молочна геркулесова
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий
сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00
– Сік фруктовий, яблуко
|
50/1
шт.
|
70
1 шт. |
Обід
|
||
Суп
овочевий зі сметаною(суп-харчо)
|
200
|
250
|
Макарони
відварні (каша пшоняна)
|
100
|
120
|
Котлета
м’ясна
|
||
Ікра
зі свіжих овочів
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль
із свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
100
|
120
|
|
Гуляш
м’ясний
|
40
|
50
|
Свіжі
овочі (ікра бурячна)
|
15
|
20
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
|
1шт.
|
1 шт.
|
Какао
на молоці
|
150
|
180
|
ПРИМІРНЕ ДВОТИЖНЕВЕ МЕНЮ
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша
геркулесова
|
100
|
120
|
Свіжі овочі
|
35
|
50
|
Яйце варене
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1шт./50
|
1шт./70
|
Обід
|
||
Суп картопляний
з рибними консервами
|
200
|
250
|
Оладки з
печінки (тюфтелька в молочному соусі)
|
80/50
|
80/60
|
Каша гречана
|
100
|
130
|
Ікра із
свіжих овочів (капуста тушкована)
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Вареники
ліниві із сметанним соусом (запіканка вермишельно-сирна зі сметанним соусом)
|
110
|
130
|
Пряник
(печиво)
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Молоко кип’ячене
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша рисова молочна
|
180
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1шт./50
|
1шт./70
|
Обід
|
||
Борщ
український зі сметаною
|
200
|
250
|
Запіканка
вермішелева з м’ясом (макарони відварні, сосиска відварна)
|
120
(100/1 шт.)
|
140
(110/1 шт.)
|
Ікра із
свіжих овочів
|
60
|
80
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Пюре
картопляне
|
140
|
160
|
Рулет м’ясний з яйцем (яловичина тушкована у сметані, котлета
рибна)
|
60 (50/60)
|
70 (60/70)
|
Овочі свіжі
|
40
|
50
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
(сирник зі сметаною)
|
1шт./40
|
1шт./50
|
Какао з
молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Манна молочна
каша
|
180
|
200
|
Яйце відварне
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1шт. /50
|
1шт./70
|
Обід
|
||
Борщ
буряковий зі сметаною
|
200
|
250
|
Гречана каша
|
100
|
120
|
Бефстроганов
(сосиска відварна)
|
50 (1 шт.)
|
60 (1 шт.)
|
Капуста
тушкована
|
80
|
100
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із свіжих
фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Запіканка
картопляна з м’ясом (з рибними консервами)
|
140
|
160
|
Ікра із
свіжих овочів
|
60
|
80
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
(пряник)
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Кавовий напій
з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Пудинг з
кисломолочного сиру з соусом з повидла (сметанним соусом)
|
120/20
|
140/25
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай з молоком
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1шт./50
|
1шт./70
|
Обід
|
||
Суп гороховий
з грінками
|
250/25
|
|
Суп
картопляний
|
200
|
|
Рис відварний
|
100
|
110
|
Котлета рибна
(шніцель м’ясний)
|
50
|
60
|
Ікра зі
свіжих овочів (ікра бурячна)
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Кисіль із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Рагу овочеве
з зеленим горошком (з м’ясом)
|
140
|
160
|
Овочі свіжі
|
40
|
50
|
Булка домашня
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Какао з
молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Суп молочний
вермішелевий
|
180
|
200
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
50/1шт.
|
70/1шт.
|
Обід
|
||
Суп овочевий
із зеленим горошком і сметаною
|
200
|
250
|
Каша пшенична
|
110
|
130
|
Тефтелька м’ясна у молочному соусі
|
40
|
50
|
Ікра із
свіжих овочів
|
30
|
35
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із свіжих
фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Каша гречана
|
110
|
|
Горохове пюре
|
120
|
|
Гуляш з м’яса
|
40
|
50
|
Свіжі овочі
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Молочний
кисіль
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша геркулесова
(плов фруктовий з яблуками)
|
100
|
120
|
Яйце відварне
(овочі свіжі)
|
1 шт./35
|
1 шт./40
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
50/1шт.
|
70/1шт.
|
Обід
|
||
Борщ
український зі сметаною
|
200
|
250
|
Каша пшенична
|
100
|
120
|
Биточок
м’ясний
|
45
|
55
|
Ікра зі
свіжих овочів
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із свіжих
фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Макарони
відварні
|
140
|
160
|
Гуляш м’ясний
|
40
|
50
|
Овочі свіжі
|
30
|
35
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
(пряник)
|
1шт.
|
1шт.
|
Какао з
молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша гречана
молочна
|
180
|
|
Каша молочна
пшоняна
|
200
|
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
50/1шт.
|
70/1шт.
|
Обід
|
||
Суп
картопляний з фрикадельками
|
200
|
250
|
Слойоні
голубці (з м’ясом)
|
140
|
160
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із свіжих
фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Запіканка
картопляна з рибними консервами (картопляне пюре, сосиска відварна)
|
140
(120/1 шт.)
|
160
(130/1 шт.)
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Овочі свіжі
|
40
|
50
|
Ватрушка з
творогом
|
50/1 шт.
|
60/1 шт.
|
Кавовий напій
з молоком
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Пудинг сирний
зі сметаною (з соусом з повидла)
|
120
|
140
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай з молоком
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1 шт.
/50
|
1 шт./70
|
Обід
|
||
Борщ
буряковий
|
200
|
250
|
Пюре
картопляне
|
100
|
120
|
Тефтелька м’ясна (сосиска
відварна)
|
40 (1 шт.)
|
50 (1 шт.)
|
Ікра із
свіжих овочів
|
50
|
70
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Макарони
відварні
|
110
|
130
|
Яловичина
тушкована в сметані
|
40
|
50
|
Овочі свіжі
|
30
|
35
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Какао на
молоці
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша манна
молочна
|
200
|
200
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 - Яблуко
(сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
1шт./50
|
1шт./70
|
Обід
|
||
Суп харчо
|
200
|
250
|
Каша пшенична
|
100
|
120
|
Котлета м’ясна (котлета
рибна)
|
40
|
50
|
Ікра зі
свіжих овочів
|
40
|
50
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Кисіль із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Каша гречана
|
100
|
120
|
Суфле з м’ясом з овочами
|
55
|
65
|
Овочі свіжі
(оладки з кабачків)
|
50
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Кавовий напій
на молоці
|
150
|
180
|
Назва страви
|
Вихід страви
|
|
Ясла
|
Садок
|
|
Сніданок
|
||
Каша молочна
геркулесова
|
180
|
200
|
Яйце відварне
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Масло
вершкове
|
5
|
10
|
Твердий сир
|
3
|
5
|
Чай
|
150
|
180
|
10:00 -
Яблуко (сік фруктовий) Ясла - молоко кип'ячене
|
50/1шт
|
70/1шт.
|
Обід
|
||
Суп овочевий
із сметаною
|
200
|
250
|
Плов рисовий
з м’ясом
|
140
|
160
|
Свіжі овочі
|
40
|
60
|
Хліб
пшеничний
|
30
|
50
|
Компот із
свіжих фруктів (сухофруктів, сік фруктовий)
|
150
|
180
|
Вечеря
|
||
Пюре картопляне
|
140
|
160
|
Товченики
рибні (котлета рибна)
|
60
|
70
|
Хліб
пшеничний
|
20
|
30
|
Печиво (пряник)/сирник
рожевий
|
1 шт.
|
1 шт.
|
Какао на
молоці
|
150
|
180
|
Назва групи
|
Оплата 16 грн./день (кількість батьків)
|
Оплата 20 грн./день
(кількість батьків)
|
«Дзвіночки» 3 р.ж
|
3
|
10
|
«Вишенька» 3 р.ж
|
3
|
7
|
«Морячки» 4 р.ж
|
4
|
7
|
«Бджілка» 4 р.ж.
|
3
|
13
|
«Веселка» 5 р.ж
|
11
|
8
|
«Сонечко» 5 р.ж
|
9
|
9
|
«Ромашка» 6 р.ж
|
7
|
19
|
«Сунички» 6 р.ж
|
12
|
16
|
ВСЬОГО: 141
|
52
|
89
|
Шановні батьки!
1. Чи знайомі Ви з переліком необхідних продуктів харчування у добовому раціоні дошкільника?
БЕРДЯНСЬКА МІСЬКА РАДА
Аналіз виконання норм дитячого харчування
№
п/п
|
Назва продукту
|
Норма на 1 дитину
|
Фактичне споживання
|
Виконання норм харчу-вання в %
| |||
ясла
|
сад
|
ясла
|
сад
|
ясла
|
сад
| ||
1
|
Хліб пшеничний
|
75
|
120
|
75
|
120
|
100
|
100
|
2
|
Борошно пшеничне
|
15
|
25
|
22
|
29
|
147
|
116
|
3
|
Крупи, бобові, макар.вироби
|
30
|
45
|
41
|
57
|
137
|
127
|
4
|
Картопля
|
130
|
190
|
128
|
145
|
98
|
76
|
5
|
Овочі різні
|
180
|
230
|
140
|
150
|
77
|
65
|
6
|
Фрукти свіжі, цитрусові
|
45
|
100
|
20
|
25
|
44
|
25
|
7
|
Соки
|
50
|
70
|
20
|
21
|
40
|
30
|
8
|
Фрукти сушені
|
10
|
10
|
10
|
10
|
100
|
100
|
9
|
Кондитерські вироби
|
5
|
15
|
5
|
5
|
100
|
33
|
10
|
Цукор
|
35
|
45
|
35
|
45
|
100
|
100
|
11
|
Масло вершкове
|
12
|
21
|
12
|
21
|
100
|
100
|
12
|
Олія
|
6
|
9
|
6
|
9
|
100
|
100
|
13
|
Яйце, штук
|
1/4
|
1/2
|
2,5
|
2,5
|
16
|
8
|
14
|
Молоко
|
350
|
400
|
280
|
320
|
80
|
80
|
15
|
Сир кисломолочний
|
35
|
45
|
30
|
36
|
85
|
80
|
16
|
Сир твердий
|
3
|
5
|
5
|
5
|
167
|
100
|
17
|
Сметана
|
5
|
10
|
5
|
8
|
100
|
80
|
18
|
М'ясо,м’ясопродукти
|
60
|
100
|
83
|
104
|
138
|
104
|
19
|
Риба, рибопродукти
|
20
|
45
|
4
|
7
|
21
|
16
|
20
|
Кава злакова, цикорій
|
1
|
4
|
1
|
4
|
100
|
100
|
21
|
Какао
|
1
|
2
|
1
|
2
|
100
|
100
|
22
|
Чай
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
100
|
100
|
23
|
Сіль, сіль йодована
|
2
|
5
|
2
|
5
|
100
|
100
|
24
|
Дріжджі
|
1
|
1
|
1
|
1
|
100
|
100
|
25
|
Томатна паста
|
2
|
2
|
2
|
2
|
100
|
100
|